دانش آموز کم شنوا در مدرسه: شنیدن و لب خوانی در کلاس
از آنجائیکه لبخوانی، مکمل شنوائی دانش آموز کم شنوا است (و حتی روش اصلی در صورت افت شدید شنوائی است) بایستی در هنگام صحبت، لبهای گوینده را ببیند که به آن لبخوانی میگوئیم.
در این زمینه توجه معلمان عزیز را به نکات زیر جلب میکنیم:
زمانی که چیزی روی تخته سیاه مینویسید همزمان صحبت نکنید.
دانش آموز را مجبور نکنید برای مدتی طولانی بدون استراحت لبخوانی کند.
خیلی واضح، طبیعی و با سرعت عادی صحبت کنید. به خاطر داشته باشید در صورتی که فریاد بزنیـد، شکل لبهای شما تغییـر میکنـد و او نمیتوانـد صحبتهـای شمـا را لبخوانی کند.
از سوی دیگر از حالتهای چهره ی شما تصور میکند از دست او عصبانی هستید.
به خاطر داشته باشید لبخوانی نیاز به حدس زدن بسیار دارد زیرا واژه های مختلف اغلب روی لب، به یک شکل دیده میشوند. بنابراین تغییر حالت صحبت شما، مشکلات زیادی را برای درک دانش آموز کم شنوا ایجاد میکند.
هنگام صحبت کردن روبروی او قرار بگیرید و فاصله کمی از او داشته باشید تا بتواند لبخوانی کند و حرکات شما را هم بییند، بهترین حالت این است که در فاصله یک تا دو متری او قرار داشته باشید.
سعی کنید چهره شما با دستانتان یا چیز دیگری پوشانده نشده باشد.
هنگام صحبت کردن قدم نزنید. زیرا ایـن کارها هم سبب میشـود دانش آموز نتوانـد لبخوانـی کنـد یا حالتهای چهره شما را ببیند.
هیچگاه جلوی پنجره (پشت به نور) نباشید زیرا سبب میشود به صورت یک سایه درآیید و لبخوانـی یا دیـدن حالتهـای چهـره شما برای دانش آموز کمشنوا بسیار مشکل میشود.
در زمان ارائه ی گزارشات توسط دانش آموزان دیگر، از دانش آموزان بخواهید که روبروی کلاس بایستند تا دانش آموز کم شنوا قادر به دیدن لبهای آنها باشد.
در طول مباحثات، به او اجازه دهید که به طرف کلاس برگردد، تا بتواند لبهای دانش آموز گوینده را ببیند.
دیکته گفتن به دانش آموز کم شنوا مانند دیکته گفتن به دیگر دانش آموزان نیست. زیرا آنها قادر نیستند همزمان گفته های معلم را دنبال کنند و آنرا بنویسند.
لذا بایستی به آنان فرصت دهید ابتدا چهره ی شما را دیده تا متوجه متن شوند و سپس آن را به روی کاغذ بیاورند. ضمنا کلمات را حداقل دو بار تکرار کنید.
- لینک منبع
تاریخ: سه شنبه , 19 آذر 1398 (16:30)
- گزارش تخلف مطلب